רפואת שיניים בלייזר בישראל

6 טיפים לפני שאתם עוברים השתלת שיניים

שתף דף זה
תוכן עניינים

באילו מצבים מומלץ לעבור השתלת שיניים?

השתלת שיניים נחשבת לטיפול מורכב שמטרתו לשחזר את ספיגת הרקמות ואת את המימד אנכי סגרי, וליצור סגר תקין, ישר ואסתטי. השתלת שיניים היא טיפול מומלץ במצבים שונים של אובדן שיניים וכאשר יש צורך בשיקום הפה ובשיפור האסתטיקה של הפה, כגון:

  1. איבוד שן – אם מאבדים שן בודדת עקב פציעה, עששת או סיבות אחרות, השתלת שן יכולה לספק תחליף יציב וטבעי מבלי להשפיע על השיניים השכנות.
  2. חסר בשיניים – במצב בו בפה חסרות מספר שיניים סמוכות, מומלץ לבחון השתלת שיניים כדי להימנע מהצורך בתותבות נשלפות או עבודת גשר נרחבת. השתלה מבטיחה שימור טוב יותר של השיניים הבריאות שמסביב. אצל מטופלים עם אובדן של מספר שיניים, בלסת העליונה או התחתונה, ניתן לבצע השתלה של קשת מלאה.
  3. חוסר יציבות תותבות – למי שסובלים מחוסר יציבות של תותבות, שתלים יכולים לעגן תותבות מסורתיות, ולמנוע החלקה, אי נוחות וצורך בדבקים.
  4. אובדן עצם הלסת – אם מתחילים לחוות אובדן עצם לסת, מומלץ לבחון השתלת שיניים, כי שתלים דנטליים מגרים את עצם הלסת כמו שורשי שיניים טבעיים, ומונעים את אובדן העצם שיכול להתרחש כאשר שיניים חסרות. כך אפשר לשמור על מבנה הפנים ולמנוע מראה “שקוע”

 

להשתלות שיניים יש אחוזי הצלחה גבוהים, והשתלים יכולים להחזיק מעמד שנים רבות עם טיפול נאות.
במקרה שיש צורך בשיקום אסתטי, שתלים הם פתרון טוב, כי הם מספקים מראה אמיתי, משמרים את קווי המתאר של הפנים, ומונעים את המראה השקוע שיכול לנבוע משיניים חסרות.

אודות הכותב – ד״ר אריאל סביון

ד״ר אריאל סביון רופא שיניים משנת 2007, בעל תואר M.Sc מאסטר כפול (גרמניה) עם התמחות במדעי הלייזר ומדעי האימפלנטולוגיה (שתלים דנטליים) ברפואת שיניים. בעל דרגת MASTERSHIP ב- World Clinical Laser Institute, משמש כמנהל רפואי של תאגיד שיניים ״סביון מדיקל סנטר בע״מ. בעלים של מועדון לימודי Master Implant שמקדמת את תחום השתלות שיניים בלייזר. חבר הנהלה במועדון לימודי Microscopic Dental Club שמקדמת את תחום המיקרוסקופיה בארץ ובעולם. חוקר ומוביל דעה בתחום הלייזר הדנטלי והשתלות שתלים, יועץ לחברות דנטליות בינ״ל, בעל ניסיון נרחב בהרצאות בכנסים וקורסים בארץ ובעולם.

ד"ר אריאל סביון

6 טיפים לפני טיפול השתלת שיניים

אחד הטיפים החשובים ביותר לכל מי שעומד לעבור השתלת שיניים הוא לפנות לרופא שיניים או לאימפלנטולוג (משתיל דנטלי) הדוגל בגישה שמרנית. לנסות להציל את השן הטבעית ולא למהר עם העקירות. הגישה החדשה ברפואת השיניים דוגלת בהצלת השיניים הטבעיות. 

העקירות גורמות לבעיות שונות כמו ספיגת עצם ושינוי במנשך השיניים. באמצעות מכשיר הגדלה ניתן להגדיל את הסיכוי לשמר שיניים לטווח הארוך ולהימנע מעקירות מיותרות. 

הטיפ מופנה בעיקר למטופלים הסובלים ממחלות חניכיים כרוניות, שהגישה הרווחת היא לעקור את השיניים כדי ״להיפתר״ ממחלת חניכיים. הגישה הזאת לא נכונה. כמו שיש מחלת חניכיים בשיניים, כך היא תיווצר המחלה סביב השתלים (חיידקים נמצאים בצינורות העצם). 

כיום, באמצעות מיקרוסקופ וסוגי לייזר באורכי גל שונים, ניתן לטפל במחלות חניכיים ולתחזק שיניים לשנים רבות. פנים נוספות לעניין, למרות התפתחות השתלים הדנטליים בעולם, שום שתל בעולם אינו מהווה תחליף ראוי לשן הטבעית, כי מנגנון שלהם שונה. 

לשן הטבעית יש מנגנון ייחודי (ליגמנט פריודונטלי) המשמש כ״בולם זעזועים״ ובזמן הלעיסה מרכך את כוחות הלעיסה, לעומת זאת, השתל הדנטלי, במקרים של עומס יתר, יגרום לכישלון השתל בגלל העדר ״בולם זעזועים״.

דוגמא לפני ואחרי של מטופלת עם הרס כותרתי שעברה השתלה מבלי עקירה
בתמונה ניתן להתרשם מההרס הכותרתי הנרחב למטופלת בת 29. ולמרות זאת, הוחלט לשמר את השורשים ולבנות מבנים מאשר לעקור שיניים ולבצע השתלה.

עישון גורם לנזק משמעותי לשיניים ולבריאות הפה, מחקרים רבים כבר הוכיחו כי עישון מהווה גורם מרכזי המכפיל את כמות הכישלונות של טיפולי השתלת השיניים. בסיגריה יש 4000 חומרים פעילים רעילים הגורמים להפרעה בריפוי של העצם ולכישלון השתלים. העישון מפחית את החיבור בין השתל לעצם, ופוגע בדחיסות העצם.

יתרה מזאת, רעלנים כימיקליים מובילים להתכווצות של כלי דם והפרעה בריפוי. לכן חשוב להיגמל מעישון לפחות כחודש לפני השתלת שיניים, וכמובן עדיף לא לעשן גם לאחר ההשתלה. 

מטופלים מעשנים חייבים לדעת שהם בעלי סיכון מוגבר לכישלון השתלים, לכן במקרים אלו, כדאי ומומלץ לבצע השתלות שתלים ללא הרמת מתלה (לא פוגע באספקת דם) בגישה מיקרו-כירורגית ולהימנע מהעמסות מיידיות במקרים המאפשרים זאת. שילוב של סוגי לייזרים שונים יאיצו את תהליך הריפוי של העצם וחיבורו לשתל הדנטלי.

חשוב לזכור שהתנהלות עם מטופלים מעשנים צריכה להתבצע אחרת ממטופל שלא עישן לעולם כדי לצמצם כישלונות בטווח הקצר והארוך.

פיגמנטציה בחניכיים עקב עישון למטופלת בת 25
בתמונה ניתן להתרשם מפיגמנטציה בחניכיים עקב עישון למטופלת בת 25. הסרת פיגמנטציה בוצעה עם לייזר ארביום. בשלב מאוחר יותר, עישון יגרום לפגיעה במעטפת העצם ולניידות שיניים.

כיום, עם התפתחות שיטות חדשות וגישות טיפול שונות, אין באמת הצדקה לדחיית הטיפולים. דחיית טיפול של השתלת השיניים מעלה את הסבירות לטיפול מורכב יותר והסיכון לכישלון השתלים הדנטליים גובר.

אחרי עקירת שיניים וכתוצאה מאובדן שיניים עקב טראומה או מחלה, עצם הלסת סובלת מנסיגה איטית והדרגתית, הנסיגה של עצם הלסת משפיעה אסתטית ותפקודית. במצב זה יש לשתל אחיזה פחות טובה ובמקרים מסוימים יש לבצע השתלת עצם בלסת, זהו תהליך ממושך הגורם לטיפול להתייקר ולהתעכב מספר חודשים עד שהעצם המושתלת נקלטת היטב.

באמצעות טכנולוגיה מתקדמת ותכנון מקדים הכוללת יצירת סד כירורגי מונחה מחשב, הכל מתוכנן מראש ללא הפתעות וללא סיבוכים מיותרים. ניתן לבצע את מרבית הפרוצדורות ביום אחד, ותהליך השתלת שתלים דנטליים בתכנון מקדים בתלת מימד מקצר את פרוצדורת ההשתלה, ומעלה את רמת הדיוק בביצוע ההשתלה הדנטלית.

השיטה עדיפה על פני השיטה של הקידוח ב״יד חופשית״. חשוב לבחור מרפאה עם יחסי אנוש מעולים עם לווי אישי לפני ואחרי הפרוצדורה הכירוגית, הדוגלת ברפואת שיניים מתקדמת ומשתמשת בחומרים ובחברות המובילות בעולם.

אימפלנטולוג מסביר לכל מטופל על השיטות האפשריות ועל הסיבוכים ותופעות הלוואי, זו הגישה הנכונה מאחר והמטופל חייב לדעת מראש מהם שיעורי ההצלחה של השתלת שיניים ואילו סיבוכים אפשריים קיימים. מטופלים רבים שילמו עשרות אלפי שקלים לרופאים לא מקצועיים ונאלצו לבסוף להגיע לאימפלנטולוג כדי לטפל בהם ולתקן את הבעיות שנוצרו. שימוש בטכנולוגיה מתקדמת כמו מיקרוסקופ טיפולי וסוגי לייזרים בשילוב של תכנון ממוחשב מקצרים את ההליך הניתוחי ומעלים את שיעורי ההצלחה ומונעים סיבוכים מיותרים. המאמר נכתב בדיוק למטרה זו, כדי לדעת לשאול את השאלות הנכונות לפני קבלת החלטה סופית של השתלת שיניים

תמונה בצד ימין - כתר מוברג זמני וכתר זירקוניה מוברג קבוע ללא סימנים של שתל המדמה שן טבעית. תמונה בצד שמאל - מבט אוקלוזאלי של השתל ועובי החניכיים, צילום ביקורת של שתל עם הכתר.
למטופלת בת 75 בוצעה עקירה והשתלה מיידית ללא חתכים וללא תפרים בשלוש פגישות בלבד. המטופלת קיבלה שיקום קבוע מוברג ע״ג שתל. ניתן להתרשם מעובי החניכיים ושימור נפח העצם ומניעת ספיגת הרכס לאחר העקירה. תמונה בצד ימין – כתר מוברג זמני וכתר זירקוניה מוברג קבוע ללא סימנים של שתל המדמה שן טבעית. תמונה בצד שמאל – מבט אוקלוזאלי של השתל ועובי החניכיים, צילום ביקורת של שתל עם הכתר.
תמונה בצד ימין - תכנון בתוכנת תלת מימד וכתר זירקוניה מוברג בפיה של המטופלת עם אסתטיקה מקסימלית. תמונה בצד שמאל - מבט אוקלוזאלי של השתל ועובי החניכיים ותכנון של פתח ההברגה לשתל על מנת להעניק אסתטיקה מקסימלית.
תמונה בצד ימין – תכנון בתוכנת תלת מימד וכתר זירקוניה מוברג בפיה של המטופלת עם אסתטיקה מקסימלית. תמונה בצד שמאל – מבט אוקלוזאלי של השתל ועובי החניכיים ותכנון של פתח ההברגה לשתל על מנת להעניק אסתטיקה מקסימלית.

לניסיון יש חשיבות עליונה בבחירת רופא שיניים עבור השתלות שיניים. טבען המורכב של ההשתלות דורש הבנה עמוקה של האנטומיה של הפה, טכניקה כירורגית, ואבחון מדויק של צרכי ​​המטופל. רופא שיניים עם ידע וניסיון מעשי עשיר יוכל לתכנן את הטיפול המתאים ביותר, ולבצע אותו בצורה מקצועית. הניסיון משרה ביטחון, ומבטיח למטופלים שבריאות השיניים שלהם מופקדת בידיים טובות. יתרה מכך, לרופאי השיניים המנוסים בהשתלות יש את התובנה לנווט גם בטיפולים מורכבים ובבעיות פוטנציאליות, להגיע לתוצאות אסתטיות וגם לספק טיפול ראוי ומקיף לאחר ההשתלה. 

כשמדובר בהליכי השתלה, הניסיון תורם לתוצאות מוצלחות ומבטיח את השקט הנפשי של המטופלים.

אין להקל ראש בבחירת הרופא, מומלץ לעבור השתלת שיניים רק אצל אימפלנטולוגים מוסמכים ובעלי ניסיון רב. המיומנות של האימפלנטולוג מגבירה את שיעור ההצלחה של השתלת השיניים ומבטיחה את שביעות הרצון של המטופל. חשוב לבדוק את שביעות רצון של המטופלים שעבור פרוצדורה דומה. לבדוק את ההכשרה, השיטה, הידע והמיומנות של האימפלנטולוג בהשתלות שיניים. תבקשו תיק עבודות של מטופלים שעברו פרוצדורה דומה. התיעוד הצילומי ״לפני״ ו״אחרי״ מאוד חשוב למעקב ארוך טווח.

ד”ר אריאל סביון, רופא שיניים ומנהל מרפאת ‘סביון מדיקל סנטר’ בראשל”צ.

התקדמות טכנולוגית ניכרת יש בתחום ההדמיה התלת מימדית, שמספקת לרופאים מידע מקיף ומדויק שמקל על השתלות השיניים בצורה אופטימלית. סריקות טומוגרפיה ממוחשבת של קרן קונוס (CBCT) מאפשרת הערכה מפורטת של איכות העצם, הכמות והמבנים האנטומיים, ומסייעת בהצבה מדויקת של השתלים. יתרה מכך, ניתן כיום לבצע ניתוח שתלים מונחה מחשב, עם הדמיה בזמן אמת במהלך הניתוח. רופאי שיניים יכולים למקם שתל בצורה מדויקת יותר ולקבוע מראש אם יש צורך בהגדלת רקמות רכות או כל דבר אחר. שימוש במחשב משפר ומייעל את הטיפול.

מהו מושג אימפלנטולוגיה ואימפלנטולוג?

אימפלנטולוגיה היא דיסציפלינה הקשורה להתקנת שתלים דנטליים ושיקום ע״ג השתלים הדנטליים בחלל הפה. בארץ אין התמחות רשמית בתחום של כירורגיה של חלל הפה, יחד עם זאת, ניתן לרכוש התמחות או הסמכה בינלאומית בתחום האימפלטולוגיה.

אימפלנטולוג הוא רופא שיניים אינטגרטיבי המשלב בין דיסצפלינות שונות (כירורגיה/מיקרו-כירורגיה, חניכיים, שיקום, אסתטיקה, מיקרוסקופ, לייזרים) משלב התכנון הממוחשב ועד שלב ההתקנה. אימפלנטולוג עוסק בכירורגיה אורלית לרבות השתלות שתלים, עצם וחניכיים, ובשיקום אסתטי ע״ג שתלים הכולל שחזור מימד אנכי סגרי מלא. 

שיטות שונות להשתלת שיניים

שיטהיתרונותחסרונות
שתלים מסורתייםהתאמה אישית מדויקת, תמיכה עצמאית, פחות לחץ על השיניים השכנות, מראה ותחושה טבעיים. מתאים לתרחישים של אובדן שיניים.זמן טיפול ארוך יותר לכל שן. דורש נפח עצם מספיק עבור כל שתל.
שתלים אנדוסטאליים אחוזי הצלחה גבוהים, עמידות והתאמה לרוב המטופלים.דורשים נפח עצם מספיק ועשויים לדרוש הליך כירורגי דו-שלבי אם יש צורך באינטגרציה של העצם.
שתלים subperiostealפחות פולשני, תומך בשתלים גם עם עצם מוגבלת.עשויים להיות פחות יציבים מאשר שתלים אנדוסטליים ויכולים להיות בעלי סיכון גבוה יותר לסיבוכים.
שתלי All-on-4 | All-on-6פחות שתלים מקצרים את זמן הטיפול, מתאים למטופלים עם אובדן עצם מתון. פתרון יעיל לשיקום קשת מלא.התאמה אישית מוגבלת לכל שן, עשויה לדרוש השתלת עצם במקרים מסוימים.
שתלים זיגומטייםמתאים למטופלים עם אובדן עצם קיצוני. מונע את הצורך בהשתלות עצם. שיקום יעיל להחלפת קשת מלאה.ניתוח מורכב, דורש השתלות מנוסה עלות גבוהה יותר ופוטנציאל לסיבוכים.
השתלות העמסה מיידיתקיצור זמן הטיפול, שמירה על רקמת העצם והחניכיים ושיפור האסתטיקה.דורשים בחירה קפדנית של מקרה ויציבות ראשונית מספקת להצלחה.
מיני שתליםהליך זעיר-פולשני. זמן ריפוי וטיפול מהיר יותר. מתאים למטופלים עם פחות צפיפות עצם.יציבות מופחתת בהשוואה לשתלים מסורתיים שימוש מוגבל למקרים ספציפיים
שתלי פלטופשיפור היציבות והתמיכה. מאפשר הצמדה בטוחה של התותב, מפחית סיכויים לתנועה או התרופפות לאורך זמןשתלי פלטופ יעילים במיוחד במקרים בהם יש מקום מוגבל או תמיכת עצם לא מספקת.
שיניים תותבות נתמכות בשתליציבות מוגברת והפחתת תנועת התותבות.- שיפור יעילות ונוחות הלעיסה.- שומר על צפיפות העצם.זמן טיפול ארוך יותר בהשוואה לתותבות מסורתיות.פוטנציאל לעלות גבוהה יותר.

לצפייה בהליך השתלת כתרי זירקוניה בסביון מדיקל סנטר >>

הנחיות לפני השתלת שיניים:

  • אם אתם מעשנים או צורכים אלכוהול, מומלץ להפסיק או להפחית את הצריכה לפני ההליך, מכיוון שגורמים אלה עלולים להשפיע על התקדמות הריפוי והצלחת ההשתלה.
  • חשוב לשמור על היגיינת הפה כדי להבטיח פה בריא לפני הניתוח, כדי להפחית את הסיכון לזיהומים, ולקדם ריפוי טוב יותר.
  • כדאי להקפיד על תזונה עשירה בחומרים מזינים כדי לתמוך בתהליך הריפוי של הגוף, ולהימנע ממזונות חמים מאוד או חריפים בימים שלפני ההליך.
  • להתייעץ עם רופא השיניים לגבי כל תרופה שצריך לקחת או להימנע ממנה לפני הניתוח.
  • מומלץ לתאם הסעה למרפאה וממנה ביום הניתוח, כיוון שאתם עלולים להיות בהשפעת ההרדמה, ולא תמיד תהיו מסוגלים לנהוג.
בתמונה טיפול שיניים באמצעות מיקרוסקופ טיפולי המעלה את הדיוק והראות בהשתלות שתלים ועצם.

השתלת שיניים בפועל - שלב אחרי שלב

1. ייעוץ ראשוני והערכה
קרא עוד
הערכה יסודית של ההיסטוריה הדנטלית והרפואית של המטופל. בדיקה גופנית של הפה והלסת כדי להעריך את ההתאמה להשתלת שיניים. סריקה אינטרא-אורלית של חלל הפה באמצעות סורק דיגיטלי מיוחד. צילומי סטודיו במרפאה לצורך הדמייה עתידית.
2. תכנון, הדמיה וטיפול
קרא עוד
ביצוע צילומי רנטגן, סריקות CBCT במרפאה או סריקות תלת מימד (על ידי מצלמה מיוחדת) כדי להעריך את צפיפות העצם, איכות, ומבנים אנטומיים. הצילומים ותוצאות ההדמיה עוזרים לרופא השיניים ליצור תכנית טיפול מקיפה הכוללת את מספר השתלים ומקום ההצבה בהתאם לצרכים הייחודיים של המטופל. תכנון סד כירורגי מונחה מחשב, ותכנון סוג השתלים ואופן השיקום לאחר השתלות שתלים.
3. הכנות לפני ניתוח
קרא עוד
בדיקת היגיינת הפה, זיהומים קיימים וניקוי עם סוגי לייזר, מתן תרופות מונעות כמו אנטיביוטיקה. החתמה על טופס הסכמה לטיפול כירורגי, שיחה עם מרדים מומחה במקרים של סדציה מתונה.
4. ניתוח התקנת שתלים
קרא עוד
הרדמה או הרגעה בהתאם לרמת החרדה של המטופל ולמורכבות ההליך, כדי להבטיח נוחות מירבית וגוף רגוע. טיפול תחת מיקרוסקופ טיפולי בגישה מיקרו-כירורגית. ביצוע חתך קטן ברקמת החניכיים כדי לחשוף את העצם הבסיסית. אימפלנטולוג (משתיל) ייצור מרווח עבור השתל בתוך העצם. החדרת סד כירורגי מדריך לדיוק מקסימלי שתוכנן מראש. מיקום השתל הדנטלי על ידי החדרתו בעדינות למקום שהוכן. הנחת הגנה לשתל וסגירת החניכיים באמצעות תפרים זעירים נספגים.
5. ריפוי ואינטגרציה
קרא עוד
תקופת ריפוי ראשונית של מספר שבועות כדי לאפשר לשתל להשתלב עם העצם שמסביב (תהליך אוסאואינטגרציה). פגישות מעקב תקופתיות כדי לעקוב אחר תהליך הריפוי ולהבטיח שאין סיבוכים.
6. ייעוץ ראשוני והערכה 
קרא עוד
הערכה יסודית של ההיסטוריה הדנטלית והרפואית של המטופל. בדיקה גופנית של הפה והלסת כדי להעריך את ההתאמה להשתלת שיניים. סריקה אינטרא-אורלית של חלל הפה באמצעות סורק דיגיטלי מיוחד. צילומי סטודיו במרפאה לצורך הדמייה עתידית. 
7. תכנון, הדמיה וטיפול
קרא עוד
ביצוע צילומי רנטגן, סריקות CBCT במרפאה או סריקות תלת מימד (על ידי מצלמה מיוחדת) כדי להעריך את צפיפות העצם, איכות, ומבנים אנטומיים. הצילומים ותוצאות ההדמיה עוזרים לרופא השיניים ליצור תכנית טיפול מקיפה הכוללת את מספר השתלים ומקום ההצבה בהתאם לצרכים הייחודיים של המטופל. תכנון סד כירורגי מונחה מחשב, ותכנון סוג השתלים  ואופן השיקום לאחר השתלות שתלים. 
8. הכנות לפני ניתוח
קרא עוד
בדיקת היגיינת הפה, זיהומים קיימים וניקוי עם סוגי לייזר, מתן תרופות מונעות כמו אנטיביוטיקה. החתמה על טופס הסכמה לטיפול כירורגי, שיחה עם מרדים מומחה במקרים של סדציה מתונה. 
9. ניתוח התקנת שתלים
קרא עוד
הרדמה או הרגעה בהתאם לרמת החרדה של המטופל ולמורכבות ההליך, כדי להבטיח נוחות מירבית וגוף רגוע. טיפול תחת מיקרוסקופ טיפולי בגישה מיקרו-כירורגית. ביצוע חתך קטן ברקמת החניכיים כדי לחשוף את העצם הבסיסית. אימפלנטולוג (משתיל) ייצור מרווח עבור השתל בתוך העצם. החדרת סד כירורגי מדריך לדיוק מקסימלי שתוכנן מראש. מיקום השתל הדנטלי על ידי החדרתו בעדינות למקום שהוכן. הנחת הגנה לשתל וסגירת החניכיים באמצעות תפרים זעירים נספגים. 
10. ריפוי ואינטגרציה
קרא עוד
תקופת ריפוי ראשונית של מספר שבועות כדי לאפשר לשתל להשתלב עם העצם שמסביב (תהליך אוסאואינטגרציה). פגישות מעקב תקופתיות כדי לעקוב אחר תהליך הריפוי ולהבטיח שאין סיבוכים.
11. שיקום קבוע
קרא עוד
מיקום ושיקום אבוטמנט (עמוד מחבר) לאחר האוסאואינטגרציה באמצעות הליך כירורגי קטן שני שחושף את השתל לצורך חיבור המבנה. הכנת הטבעה של מבנה השיניים כדי ליצור כתר, גשר או תותבת מותאמים אישית, שיונחו/יודבקו בהמשך לשתל.
12. הנחה של הכתר הקבוע על השתל.
קרא עוד
פגישות מעקב אחר יציבות השתל, בדיקה של בריאות הפה ושביעות הרצון הכללית. מיקום ושיקום אבוטמנט (עמוד מחבר) לאחר האוסאואינטגרציה באמצעות הליך כירורגי קטן שני שחושף את השתל לצורך חיבור המבנה. הכנת הטבעה של מבנה השיניים כדי ליצור כתר, גשר או תותבת מותאמים אישית, שיונחו/יודבקו בהמשך לשתל. הנחה של הכתר הקבוע על השתל. פגישות מעקב אחר יציבות השתל, בדיקה של בריאות הפה ושביעות הרצון הכללית.
הקודם
הבא

ההתקדמות הטכנולוגית בתחום השתלות שיניים

תחום השתלות השיניים מתפתח במהירות וישנם טכנולוגיות חדשניות ושיטות טיפול מתקדמות ואיכותיות יותר מאשר מבעבר. 

לא מעט מטופלים שנדחו בעבר לטיפולי השתלת שיניים ונאלצו להסתפק בתותבות, יכולים כיום לעבור השתלת שיניים בשיטות המתקדמות כגון שימוש במיקרוסקופים דנטליים, שימוש בלייזר דנטלי, וסוגי שתלים מגוונים. 
השיטות החדישות והשתלים הייחודיים מאפשרים לעבור שיקום פה ללא צורך בהליכים מורכבים כמו ניתוח להרמת הסינוס, השתלת עצם וכדומה.

כיום, ישנם טיפולים מתקדמים להשתלת שיניים, עם אחוזי הצלחה גבוהים מאוד, והמטופלים נהנים מפה מלא שיניים ומשביעת רצון גבוהה.  

השתלות דנטליות מונחות מחשב

בשנים האחרונות החלו אימפלנטולוגים לתכנן את הטיפול באמצעות כלי עזר ותוכנות מחשב. הנחיה כירורגית ממוחשבת משפרת באופן משמעותי את רמת הדיוק של הפעולות הכירורגיות שיש לבצע בטיפולי השתלת שיניים, הרופא מכין סד כירורגי בפיו של המטופל המאפשר לו שליטה על עומק, זווית ומיקום השתל בדיוק רב ובהתאם לתוכנית הטיפולים. 

ביצוע שתלים דנטליים בעזרת מדריך כירורגי מאפשר ניצול עצם מקסימלי וקיצור הליך כירורגי, מפני שהכל מתוכנן מראש. גם ברפואת שיניים השימוש במחשב מתרחב להליכים מגוונים, כולל השתלה מונחית מחשב, שמאפשרת לדייק את התהליך ולחסוך הרבה דם, יזע ודמעות לעומת הדרך בה נעשו השתלות בעבר. באמצעות תוכנת תלת מימד ניתן לתכנן את ההשתלה בצורה מדויקת. 

צפו בהליך השתלת בלייזר תחת מיקרוסקופ טיפולי בסביון מדיקל סנטר >>

יתרונות השתלת שיניים מונחית מחשב

להשתלת שיניים מונחית מחשב, הנעזרת בסד כירורגי, ישנם יתרונות רבים:
  • מיקום מדויק של השתל – הנחיית מחשב מדויקת ומסגור הפתח באמצעות הסד ממזערת את הסיכון לטעות, ומבטיחה שהשתלים ממוקמים במיקום האופטימלי ליציבות, תפקוד ואסתטיקה.
  • סיכון מופחת לסיבוכים – מיקום מונחה מחשב מפחית את הסיכון לסיבוכים כגון נזק לשיניים סמוכות, לעצבים או לכלי דם. זאת, בזכות העובדה שהנתונים שהופקו מהמחשב בשילוב הסד הכירורגי הממוקם על עצם הלסת, מגביל את תנועת השתל.
  • צמצום של אי נוחות – הסד המדויק מאפשר טיפול מהיר וזריז, כך שבאופן טבעי המטופלים חווים לרוב פחות אי נוחות לאחר הניתוח, וזמן החלמה קציר יותר.
    תוצאות טובות יותר – השימוש בטכנולוגיה דיגיטלית ובמדריכים כירורגיים משפר את תוצאות ההשתלה גם מבחינה אסתטית.

מהו סד כירורגי מונחה מחשב?

סד כירורגי עשוי מסיליקון עם פתחים מטבעת לצורך החדרת מקדח לקידוח. פתחים אלו מאפשרים קידוח מדוייק ללא אפשרות לסטייה (לעומת שיטה של ״יד חופשית״). הסד הכירוגי מונח על שיניו של המטופל (אם קיימות) או מקובעות לעצם. דרך הסד קודחים עם מקדחים בקטרים ובאורכים שונים, ומחדירים את השתל דרך הסד לדיוק מקסימלי ע״פ התכנון המקדים. 

תכנון בתלת מימד מאפשר למשתיל לראות את לסת בתלת מימד ולתכנן את הליך ההשתלה מראש, ולהימנע מפגיעה בסטרוקטורות אנטומיות או מפגיעה עצבית. יתרה מזאת, עם סד כירוגי מונחה מחשב ניתן לתכנן את השיקום הסופי ועמדה אידיאלית של השתלים ופיזורם הנכון בלסת.

ד״ר סביון ממליץ לבצע הליך כירוגי של השתלת שתלים דנטליים בשילוב של סד כירורגי מונחה מחשב אפילו ברמה של שתל בודד כדי להחדיר את השתל בזוית הנכונה ולהעניק אסתטיקה מקסימלית למטופל בסיום ההליך השיקומי.

תכנון בתלת מימד של שני שתלים באזור קדמי, והכנת כתרים זמניים מראש, ואז הודפס סד כירוגי מונחה מחשב.

תכנון מוקלט של ד”ר אריאל סביון לניתוח השתלת שיניים בשיטת ALL IN 6 >> 

כיצד זה מתבצע בפועל?

שלב 1: תכנון ההשתלה

  • הכנה מקדימה: בשלב טרום ניתוח מתבצע תכנון ההשתלה.
  • שימוש בצילומי סי.טי: בעזרת צילומי סי.טי. והתוכנה, ניתן לבחור מראש את סוגי השתלים המתאימים, כמו שתל בורגי, שתל צילינדרי וכו’.
  • בחירת שתלים: התוכנה מאפשרת לבחור את הקוטר והאורך של השתל המתאים.
  • מיקום השתלים: התוכנה מאפשרת לתכנן את המיקום האופטימלי של השתלים בלסת, ולבדוק את ההטייה ואת זווית הנחת השתל.
  • הקטנת סיכון: התכנון וההדמייה מאפשרים להקטין את הסיכון של פגיעה סביב השתל, לקצר את תהליך ההשתלה ואף לחזות את התוצאה הסופית.

שלב 2: שימוש בסד כירורגי

  • טכניקה מתקדמת: אחת הטכניקות המתקדמות כיום שמסייעת למזער סיכונים וסיבוכים אחרי השתלת שיניים היא ביצוע השתלה בעזרת סד כירורגי.
  • הכנת הסד: מכינים סד כירורגי עשוי מסיליקון עם פתחים לקידוח, בהתאם לנתוני המחשב המדויקים על סוג השתל, פיזורו, אורך וקוטר.
  • דיוק בהשתלה: הסד מאפשר דיוק בהשתלה ללא הסיכון של סטייה. הסד מקובע על עצם הלסת ודרכו מבוצע הקידוח ולאחריו החדרת השתל בצורה מדויקת.

שלב 3: יתרונות השיטה עם סד כירורגי

  • דיוק וביטחון: השתלה עם סד כירורגי עדיפה על השיטה המסורתית של השתלת “יד חופשית”, שעלולה להיות פחות מדויקת בגלל תזוזות יד קלות של רופא השיניים.
  • הפחתת סיכונים: השימוש בסד כירורגי מאפשר למזער סיכונים וסיבוכים בתהליך ההשתלה.
תמונה משולבת לפני ואחרי + צילום סיטי של עקירה והשתלה מיידית 21 ללא תפרים וללא חתכים בפגישה אחת.
תמונה עליונה: מצב התחלתי עם שן פגועה. תמונה אמצעית: הכנה למיקום השתל לאחר הסרת השן הפגועה. תמונה תחתונה: תוצאה סופית עם שיניים חדשות מותאמות ואסתטיות.
תמונה של דוגמה להשתלת שתלים בודדים באזור קדמי אסתטי למטופלת עם קו חיוך גבוהה ורקע של מחלת חניכיים כרונית.
דוגמה להשתלת שתלים בודדים באזור קדמי אסתטי למטופלת עם קו חיוך גבוהה ורקע של מחלת חניכיים כרונית.
בתמונה בוצע תכנון מקדים ועיצוב חיוך דיגיטלי על מנת לתכנן נכון את עמדת השתלים למטופל בן 22 לאחר שנפצע בצבא ואיבד את שיניו. התכנון נועד כדי לתת אסתטיקה מקסימלית.

סוגי השתלים

שתלים דנטליים מגיעים במגוון רחב של מידות (אורך ועובי), צורות וחומרים. מומלץ לבחור רופא שיניים המשתיל רק שתלים דנטליים איכותיים ובהתאמה לכמות ולאיכות העצם. בחירה נכונה של השתלים דורשת ידע וניסיון רב.

  1. שתלי שטראומן (שוויץ) נחשבים לשתלים איכותיים בעל מבנה מיוחד המגיע עם פטנט רשום, ולאחר חודש ניתן לשקם על שתלים אלו. מומלץ מאוד להשתיל שתלים אלו בעיקר באזורים אחוריים של הלסתות. מבנה השתל, אורך וקוטר, משפיע על התנגדות השתל לכוחות הלעיסה המופעלים עליו.

2. שתלי בייקון (ארה״ב) שתל קצר בעל מבנה גלילי, יחודי מסוגו בגלל אופן הקיבוע שלהם למקומם של העצם הלסת. בשתלי בייקון אין הברגה אלא בנעילה סיבובית או בהלחמה קרה של המחבר לשתל הקצר.

3. שתלי MIS – (ישראל) שתל ישראלי הקיים מעל 25 שנה, מאוד פופלרי בארץ ובעולם. מתאים בעיקר להעמסה מיידית ולהשתלה באזור קדמי עליון. מבנה של השתל הוא בורגי (שתל מתכנס) והתבריגים אקטיביים כדי לקבל יציבות ראשונית בזמן ההשתלה.

ישנם עוד המון חברות שתלים בארץ ובעולם, לכן מאוד חשוב להכיר את היחודיות של כל שתל ושתל כדי להתאימו למטופל ולאזור ההשתלה המיועד. אם זה שימוש בשתלים קצרים על מנת להימנע מפרוצדרות כירורגיות מורכבות במטופלים עם ספיגות רכס נרחבות ו/או במצבים של חולים סיסטמיים ו/או במטופלים מעשנים ו/או סוכרתיים, ו/או במקרים של העמסות מיידות.

ומה עם יש לי פחד מהשתלת שיניים?

פחד מהשתלות שיניים הוא תופעה שכיחה, וחשוב להכיר בכך שהנוחות והרווחה שלך הן בעלות חשיבות רבה להצלחת התהליך. מרפאות שיניים, לרבות מרכזים מתקדמים כמו סביון מדיקל סנטר, מבינים את החששות הללו ומשתדלים לספק פתרונות מותאמים לשיכוך חרדה ולהבטחת חוויה חיובית באמצעי הרגעה מגוונים. חשוב לציין שד”ר סביון הוא בעל רישיון לביצוע טיפולי שיניים בהרדמה מלאה/סדציה עמוקה כדי לתת מענה גם לחולים עם חרדה דנטלית חמורה, או במקרים מורכבים במיוחד, כך שכל מטופל יכול לעבור השתלת שיניים ללא חשש בנוחות מירבית.

ההנאה מלחייך בביטחון

חיוך בטוח הוא יותר מאשר רק אסתטיקה; הוא מקרין תחושה של ביטחון עצמי וחיוביות. השתלות שיניים, כפתרון לאובדן שיניים, מציעות אפשרות לחיים עם שמחה, חברותיות ותחושת ערך עצמי.
כאשר שיניים אובדות מכל סיבה שהיא, ההערכה העצמית עלולה להיפגע; הרווחים שנפערים בין השיניים בזמן חיוך לא רק משפיעים על המראה הפיזי, אלא גם מעוררים תגובות רגשיות ותודעה עצמית שמטילה צל על אינטראקציות יומיומיות, ופוגעת ביכולת להתבטא באופן מלא.
שתלים שמחקים את המראה, התחושה והתפקוד של שיניים טבעיות, נותנים לפה מראה טבעי ומחזירים לא רק את השלמות החזותית של החיוך, אלא גם את שיווי המשקל הרגשי. השתלת שיניים נותנת ביטחון לחייך בפה רחב ולצחוק מכל הלב ללא צל של ספק עצמי.

תופעות לוואי וסיכונים

בעוד שהשתלת שיניים היא בדרך כלל תהליך בטוח ומוצלח, יש לעיתים, כמו כל הליך רפואי, תופעות לוואי וסיכונים אפשריים:

השתלת חניכיים באזור קדמי תחתון לפני ואחרי 3 שנים
השתלת חניכיים באזור קדמי תחתון לפני ואחרי 3 שנים

הנחיות לאחר השתלת שיניים:

מיקרוסקופ דנטלי בשירות האימפלנטולוג

אחת מפריצות הדרך החלוציות בתחום ההשתלות היא שילוב מיקרוסקופים דנטליים, שהביא לדיוק ולהליכים זעיר-פולשניים. מכשירים אופטיים אלה, המאופיינים ביכולות הגדלה והארה גבוהות, גרמו לשינוי מהותי בטיפולי שיניים.
השילוב של מיקרוסקופים מאפשר לרופאים לראות את המבנים האנטומיים בפה המטופל בבהירות חסרת תקדים, תוך שיפור דיוק האבחון ותכנון הטיפול. 

על ידי מתן תצוגה מפורטת של אתר הטיפול, ההשתלה או הניתוח, מיקרוסקופים דנטליים מקלים על התערבויות זעיר-פולשניות, ומאפשרים לרופא שיניים, המיומן בשימוש במיקרוסקופ, לנווט בדיוק רב גם בסביבה עם מאפיינים אנטומיים מורכבים, מה שתורם להפחתת הטראומה של הרקמות, המטופלות ואלו שמסביב כאחד, ומאפשר ריפוי מואץ.

מה זה מיקרו כירורגיה ברפואת שיניים?

כירורגיה מיקרוסקופית הוא תחום שבו כירורגיה של חלל הפה מתבצעת באמצעות מיקרוסקופ טיפולי. טווה ההגדלה תחת מיקרוסקופ נע בין פי 4 מגודלו הטבעי של האובייקט עד פי 60 מגודלו הטבעי של האובייקט.

בשיטה זו, ניתן לבצע מיקרו-כירוגיה בגישה זעיר-פולשנית אשר מונעת סיבוכים (פגיעה עצבית, פגיעה בכלי דם, קריעה של החניכיים וכד׳) ותורמת להחלמה מהירה. רופא העובד בשיטה זו, חייב לעבור הכשרה ולעבור עקומת למידה לא פשוטה ולצבור ניסיון רב בתחום, יחד עם זאת, ההבדל בין מקרו-כירורגיה לבין מיקרו-כירוגיה הוא עצום.

אחד היתרונות הגדולים של התקנת שתלים דנטליים בגישה מיקרוסקופית היא התקנת שתלים דנטליים ללא חתכים וללא תפרים (למתאימים בלבד) עם חזרה מלאה לשגרה למחרת כמעט ללא כאב ו/או נפיחות.

ד"ר אריאל סביון
ד"ר אריאל סביון

ד״ר אריאל סביון רופא שיניים מעל 15 שנה, בעל תואר מאסטר כפול (גרמניה) במדעי הלייזר ומדעי האימפלנטולוגיה (שתלים דנטליים). משמש כמנהל רפואי של תאגיד שיניים ״סביון מדיקל סנטר בע״מ. בעלים של מועדון לימודי יוקרתי master_ implant, המכשיר רופאי שיניים בתחומים שונים. מדריך מוסמך היחידי בארץ של World Clinical Laser Institute בתחום מדעי הלייזר ברפואת שיניים בישראל. ד״ר סביון, מוביל דעה של חברות מובילות בארץ ובעולם, חוקר ומרצה בינלאומי בתחום רפואת שיניים בלייזר, רפואת חניכיים ושתלים דנטליים.

לקביעת תור התקשרו

טיפולים דנטליים

לפרטים נוספים וקביעת תור צרו קשר עוד היום

10 טיפים לציפויי חרסינה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​