עקירת שן בינה תחתונה בטיפול משולב לייזר

שתף דף זה
קאבר למאמר עקירת שן בינה תחתונה
תוכן עניינים

שיני הבינה התחתונות הן השיניים האחרונות שבוקעות בחלל הפה, בדרך כלל בגילאים 18-25. בניגוד לשיניים אחרות הבוקעות בגילאים צעירים יותר, שיני הבינה מתאחרות לבקוע וזה יכול להתרחש בסוף גיל ההתבגרות ואף באמצע שנות העשרים. עקב מיקומן האחורי בקשת השיניים ובשל חוסר המקום בלסת, שיני בינה עלולות לגרום למגוון בעיות המחייבות התערבות כירורגית.

במאמר זה ד”ר אריאל סביון יסביר על עקירת שן בינה תחתונה, מצבים בהם נדרש פתרון זה, וכיצד מתבצע התהליך במרפאת השיניים.

אודות כותב המאמר ד״ר אריאל סביון

ד״ר אריאל סביון רופא שיניים מעל 15 שנה, בעל תואר מאסטר כפול (גרמניה) במדעי הלייזר ומדעי האימפלנטולוגיה (שתלים דנטליים).

משמש כמנהל רפואי של תאגיד שיניים ״סביון מדיקל סנטר בע״מ. בעלים של מועדון לימודי יוקרתי master_ implant, המכשיר רופאי שיניים בתחומים שונים.

מדריך מוסמך היחידי בארץ של World Clinical Laser Institute בתחום מדעי הלייזר ברפואת שיניים בישראל.

ד״ר סביון, מוביל דעה של חברות מובילות בארץ ובעולם, חוקר ומרצה בינלאומי בתחום רפואת שיניים בלייזר, רפואת חניכיים ושתלים דנטליים.

דוקטור אריאל סביון עם חולצת ממותגת עם רקע שחור

עקירת שן בינה תחתונה – באילו מצבים זהו הפתרון המומלץ?

עקירת שן בינה תחתונה נדרשת במצבים הבאים:

"עקירה בשלב מוקדם של שיני בינה בעייתיות, עוד בטרם מתרחשים סיבוכים, יכולה להועיל במיוחד למטופלים. כאשר לא דוחים טיפול מסוג זה ההחלמה תהיה לרוב מהירה יותר, עם הימנעות מסיבוכים וכאבים מיותרים."

תמונות עקירת שיני בינה תחתונות לפני ואחרי

מטופלים ממליצים לאחר שעברו את ההליך הכירורגי במרפאה

שמרית כהן, תל אביב
קרא עוד
עברתי עקירת שן בינה במרפאה של ד"ר אריאל סביון והחוויה הייתה פשוט מצוינת. השימוש בטכנולוגיית הלייזר הפחית את הכאבים והתאמת המיקרוסקופ הדנטלי לדיוק מירבי הרגיעו אותי. כבר ביום שלאחר העקירה חזרתי לפעילות רגילה וזמן ההחלמה היה קצר בהרבה ממה שציפיתי.
דוד לוי, חיפה
קרא עוד
אני סובל מחרדה דנטלית והחשש מניתוח היה גדול. במרפאה השתמשו בסדציה מתונה מה שבאמת עזר לי לעבור את ההליך ברוגע. הרופא היה מדהים, הסביר כל פרט ותמך לאורך כל הדרך. ההחלמה הייתה מהירה וחלקה בזכות העזרים הטכנולוגיים המתקדמים.
מיכל רבין, ירושלים
קרא עוד
כאשר גיליתי שהעקירה דורשת הכנה מוקדמת עם צילום תלת מימדי והדמיות מדויקות, הרגשתי שאני בידיים טובות. מכשיר הפייזר-סורג'רי לחיתוך העצם והלייזר הקר היוו שילוב מושלם, אפילו לא חוויתי כאבים חזקים לאחר העקירה! ממליצה בחום על המרפאה של ד"ר סביון.
יאיר שטיין, באר שבע
קרא עוד
חשבתי שעקירת שן בינה תהיה סיוט, אבל בזכות הטכנולוגיות המתקדמות במרפאה של ד"ר סביון, זה היה הרבה פחות נורא ממה שדמיינתי. התפרים הזעירים וטיפול הפיברין החישו את ההחלמה שלי. כל העובדים היו מקצועיים ומתחשבים. אני מאוד מרוצה מהתוצאה ומהליך ההחלמה.
ליאורה עמית, ראשון לציון
קרא עוד
תהליך העקירה עצמו היה הרבה יותר קל ממה שחשבתי. הטיפול בטסיות עשירות בפיברין הפחית את זמן ההחלמה שלי משמעותית, והטכנולוגיות המתקדמות כמו הלייזר והמקרוסקופ היו מדהימות. הדייקנות הגבוהה הרגיעה אותי וידעתי שאני בידיים טובות. תודה לצוות המרפאה על הטיפול המקצועי והאכפתי.
הקודם
הבא

באמצעות השימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בשילוב עם צוות מקצועי ומסור, אנו במרפאה של ד”ר אריאל סביון מבטיחים טיפול בטוח, יעיל ונעים.

איך מתבצעת עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה?

התהליך הכירורגי כולל מספר שלבים קריטיים:

צילום CBCT עם דייקום לאבחון תלת מימדי של השן והקרבה לעצב המנדיבולרי, סריקה אינטרא-אוראלית והדפסת מודל למקרה הצורך. האבחון לקראת עקירת שן בינה תחתונה נעשה בשילוב מספר אמצעי הדמיה מתקדמים שתומכים במתן טיפול מיטבי. בראש ובראשונה מתבצע צילום CBCT, המכונה גם סיטי דנטלי. צילום מסוג זה פירושו הדמיה תלת ממדית וברמת פירוט גבוהה של אזור השן המטופלת.

לעומת צילומי רנטגן רגילים שיודעים להראות תמונה שטוחה ללא מימד של עומק, סיטי דנטלי חושף את המבנה המלא והעמוק של האזור המטופל. צילום תלת מימדי נמשך לאורך פחות מחצי דקה (למעשה הצילום אורך 17 שניות בלבד). הצילום נעשה כאשר המטופלים עומדים בנוחות ללא צורך בישיבה על כיסא טיפולים. כמו כן סיטי מסוג זה כרוך ברמת חשיפה נמוכה לקרינה, נמוכה יותר ביחס לצילום פנורמי רגיל.

הצילום מאפשר לרופא השיניים לזהות בצורה נאותה את מיקום העצב המנדיבולרי ביחס למיקום של שורשי השן. הצילום מספק מידע מאוד מפורט אודות מבנה העצם הסמוכה, ניתן לזהות את היחסים בין השן לבין רקמות ומבנים סמוכים כך שהעקירה תיעשה בבטחה ועם כמה שפחות מגע עם רקמות סמוכות.

לאחר צילום CBCT מתבצעת סריקה דיגיטלית אינטרא אוראלית של חלל הפה. הטכנולוגיה של הסריקה מפיקה מפה תלת ממדית מפורטת של השיניים ושל החניכיים. הסריקה הדיגיטלית מייתרת את הצורך בהכנת תבניות גבס כפי שהיה נהוג בעבר.

במקרים שבהם הרופא רואה לנכון ואם יש צורך בתכנון נוסף לקראת הטיפול, ניתן לבצע הדפסת מודל תלת ממדי של האזור שיטופל. אותו מודל מסייע לרופא לתכנן בצורה מיטבית את הליך העקירה תוך היערכות לעקירה מורכבת יחסית. היערכות מראש מאפשרת לאבחן ולתכנן את העקירה בדייקנות מרבית ובבטחה. זו דרך עדכנית ביותר וחשובה, המאפשרת לרופא להתכונן מראש ולבחור את הגישה הטיפולית המתאימה לאופי העקירה שעומדת על הפרק.

המטופל מקבל הרדמה מקומית באמצעות מזרק אוטומטי לשחרור איטי של חומר הרדמה, המאפשר בקרה וניטור. במקרים של חרדה או עקירה מורכבת, ניתן להשתמש בסדציה מתונה.

מטופל מקבל הרדמה מקומית באמצעות מזרק אוטומטי לשחרור איטי של חומר הרדמה

השימוש בסדציה מתונה מתאים למשל במקרים שבהן מטופלים המגיעים למרפאה סובלים מחרדה דנטלית שמקשה עליהם לעבור את הטיפול או מעוררת בהם מועקה. אם ישנו חשש מצד מטופל או מטופלת עקב היסטוריה של טיפולים קודמים במרפאה אחרת או בשל חוויית ילדות לא טובה וכן כאשר מדובר בעקירות פחות פשוטות, כגון עקירת שן בינה, יש מקום לבצע את הטיפול תחת סדציה מתונה.

סדציה מסוג זה, המכונה גם טשטוש קל, פירושה שהמטופל איננו מורדם. המטופל נשאר עירני, מסוגל להגיב להוראות הרופא לפי הצורך אך נמצא במצב של רגיעה עמוקה. סדציה מתונה מתבצעת באמצעות עירוי והיא מפחיתה משמעותית את תחושת החרדה ואת הכאב. יתרון משמעותי של השיטה טמון בכך שהמטופל כמעט ואינו זוכר את מה שקורה הזמן הטיפול, לאחר שהעקירה מסתיימת. לרוב גם ניתן לחזור לשגרה כמעט ללא צורך בהתאוששות לעומת השימוש בהרדמה כללית.

חשוב לציין כי סדציה מתונה מתאימה לעקירות מורכבות לטיפולי שיניים אחרים, הנמשכים עד שלוש או ארבע שעות. הטשטוש בטוח יותר מבחינה רפואית ביחס להרדמה מלאה. תחת סדציה מתונה המטופל נושם באופן עצמאי לאורך כל הטיפול והוא נמצא בהכרה מלאה. שלא כמו בהרדמה כללית, שאחריה נדרשת התאוששות ממושכת והשגחה רפואית, הסדציה המתונה מאפשרת התאוששות מהירה והתהליך בטיחותי מאוד. עם זאת, אנו ממליצים תמיד לוודא שהטיפול מתבצע במרפאה בעלת רישיון ממשרד הבריאות, המאפשר מתן טיפולי שיניים תחת סדציה.

הרופא המטפל חושף את השן באמצעות מיקרוסקופ דנטלי בגישה מיקרו-כירורגית, המספק דיוק רב והימנעות מפגיעה בעורקים או עצבים הסמוכים.

שימוש בשיטות מתקדמות כמו פייזו-סורג’רי, השן מחולקת למספר חלקים קטנים לצורך שליפה קלה ומניעת טראומה לעצב המנדיבולרי או הלינגואלי, וכן למניעת שבירת עצם האלוואולרית.

הוצאה זהירה של חלקי השן, ניקוי האזור באמצעות אנרגיית האור, השתלת עצם למניעת ספיגת המכתשית וסגירת החתך בתפרים זעירים.

השילוב של כל השלבים הללו מבטיח הליך בטוח ויעיל, תוך שימור מרבי של רקמות בריאות והבטחת החלמה מהירה וללא סיבוכים.

צפו בד”ר סביון מבצע השתלות אוטוגניות:

נגן וידאו
נגן וידאו

טיפול בלייזר לצורך פוטוביומודולציה – טיפול בלייזר קר

תהליך השימוש בטיפול לייזר קר (פוטוביומודולציה)

לאחר ביצוע עקירת שן בינה תחתונה, הטיפול בלייזר קר (פוטוביומודולציה) מסייע להאצת תהליך ההחלמה. הטיפול בלייזר קר הוא שיטה מתקדמת שמטרתה להפחית דלקות, להקל על כאבים ולזרז ריפוי, כל זאת באמצעות חשיפת האזור המטופל לאנרגיית אור באורכים ספציפיים.

לכל טכנולוגיות הלייזר במרפאת סביון בשירות רפואת שיניים >>

מעקב אחר ההחלמה של המטופל

המעקב אחר ההחלמה של המטופל מתבצע במספר שלבים קריטיים:

  • ביקורת לאחר הניתוח: המעקב הראשוני כולל ביקורת במרפאה 5-7 ימים לאחר הניתוח לצורך הוצאת תפרים והערכת תהליך ההחלמה.
  • מעקב רציף: המטופל נמצא תחת מעקב צמוד של צוות המרפאה, שבוחן את קצב ההחלמה ומוודא היעדר סיבוכים.

הנחיות לטיפול בבית

כדי להבטיח החלמה מיטבית, המטופל מקבל הנחיות והמלצות מפורטות לטיפול בבית:

  1. פעילות ספורטיבית מתונה: מומלץ להימנע מפעילות גופנית מאומצת בימים שלאחר הניתוח.
  2. תזונה: צריכת פרוביוטיקה, ויטמינים וחלבונים שיכולים לסייע בתהליך ההחלמה.
  3. טיפול בלייזר קר: המטופל יכול להמשיך בטיפולים בלייזר קר במרפאה, אם נדרש, בהתאם להמלצת הרופא.
  4. משככי כאבים: שימוש במשככי כאבים בהתאם להמלצת הרופא המטפל.
  5. שימוש במברשת שיניים מיוחדת: שימוש במברשת שיניים רכה במיוחד כדי להימנע מפגיעה באזור המנותח.
  6. שטיפות פה: שימוש בשטיפות פה אנטיספטיות כדי למנוע זיהומים.

 

שילוב של מעקב צמוד, טיפול בלייזר קר והנחיות טיפול מפורטות בבית מבטיחים החלמה מהירה ויעילה, תוך צמצום כאבים ומניעת סיבוכים לאחר עקירת שן בינה תחתונה.

מטופלים מביאים הערכה לד”ר אריאל סביון וצוות המרפאה:

הסיכונים האפשריים בעקירת שן בינה תחתונה

יתרונות השימוש בלייזר בעקירת שיני בינה

עקירת שן בינה תחתונה באמצעות טכנולוגיית לייזר מביאה עמה מספר יתרונות משמעותיים:

כמה זמן נמשכת ההחלמה מעקירת שן בינה תחתונה ולמה ניתן לצפות בפרק זמן זה?

תהליך ההחלמה:

בימים שלאחר העקירה, המטופל עלול לחוות נפיחות מקומית וכאבים קלים. בשלב זה, ניתן לקרר את האזור ולהשתמש במשככי כאבים לפי הצורך.

מומלץ להימנע ממאכלים קשים ולהעדיף מזון רך, כמו יוגורט, פודינג, מרקים רכים ותפוחי אדמה מרוסקים.

ביום השני או השלישי לאחר הטיפול, כדאי לשטוף את הפה בעדינות עם מי מלח או מי פה מותאמים, מה שיכול לסייע במניעת זיהום ולשמור על ניקיון האזור.

עשוי לעניין אתכם | המדריך המלא לטיפול בדלקות וזיהום בחניכיים >>

משך ההחלמה:

ההחלמה המלאה של האזור יכולה לארוך בין שבועיים לחודש:

  • שלב ראשוני (ימים ראשונים): נפיחות, כאב מתון ויכולת מופחתת לעיסה.
  • שלב ביניים (שבוע ראשון): ירידה בנפיחות וכאב, התחלה של תיקון רקמות.
  • שלב סופי (שבועיים עד חודש): החניכיים מתאחות, העצם מתחילה להתמלא והאזור חוזר לתפקוד מלא.

שאלות ותשובות

לא, לא כל שן בינה תחתונה מחייבת עקירה. שיני בינה שבקעו בצורה מלאה, שאינן נוטות הצידה, אינן מפריעות ללעיסה ואינן מקשות על ניקוי השיניים יכולות להישאר במקומן. ההחלטה על עקירה תלויה במצב השן ביחס ללסת וליתר השיניים, כיוון הבקיעה והסיכוי להתפתחות בעיות בעתיד.

קרבת העצב המנדיבולרי לשורשי שן הבינה מצריכה זהירות מיוחדת מצד הרופא. באמצעות צילום CBCT תלת ממדי ושימוש במיקרוסקופ דנטלי מגדיל, ניתן למפות במדויק את מיקום העצב ולתכנן את הגישה הכירורגית הבטוחה והמתאימה ביותר. במידת הצורך ניתן לבצע פיצול של השן ולהוציא חלקית את השורשים כדי להימנע מפגיעה בעצב.

בשעתיים הראשונות לאחר העקירה יש להימנע מאכילה ושתייה (עד שההרדמה חולפת). בהמשך ניתן לשתות ולצרוך מזון רך וקריר. בזמן ההחלמה מומלץ להימנע ממזונות חמים מאוד, מתובלים יתר על המידה ומאכלים קשים הדורשים לעיסה מאומצת.

ניתן להקל על הכאב באמצעות:
– שימוש במשככי כאבים לפי מרשם.
– קירור האזור עם קרח.
– שינה עם הגבהה של הראש.
– הימנעות ממאמץ פיזי בימים הראשונים.
– שמירה על הוראות הרופא למניעת זיהום.
הקפדה על הנחיות אלו תסייע בהפחתת הכאב והנפיחות ותקדם החלמה מהירה ובטוחה.

סיכום המאמר: טכנולוגיות מתקדמות בעקירת שן בינה תחתונה

בעשור האחרון חלו שיפורים משמעותיים בטכנולוגיות המשמשות בעקירת שן בינה תחתונה, אשר סייעו להגדיל את הדיוק והבטיחות של ההליך, להקטין את הסיכונים ולהאיץ את תהליך ההחלמה. הטכנולוגיות המתקדמות כוללות:

טכנולוגיית לייזר

שימוש בלייזר בעקירת שן בינה מאפשר טיפול ברמת דיוק גבוהה במיוחד. הלייזר מסייע בחיתוך רקמה מדויק, חיטוי ונידוף מיידי של המקום, תוך צמצום דימום וסיכון לזיהום ומעידוד תהליך ריפוי מואץ.

מיקרוסקופ דנטלי

שילוב מיקרוסקופ דנטלי רב עוצמה מאפשר לרופא להשיג נראות גבוהה יותר ודיוק רב בהליך. השימוש במיקרוסקופ מספק שליטה טובה יותר על שטח הניתוח, מה שמקטין משמעותית את הסיכוי לסיבוכים.

מכשיר פייזר-סורג’רי לחיתוך עצם

מכשיר פייזר-סורג’רי מבוסס על טכניקה של חיתוך אולטרסוני, המאפשרת חיתוך מדויק ועדין של עצם מבלי לגרום נזקים לרקמות הרכות ולעצבים הסמוכים. טכנולוגיה זו חיונית בעקירות מורכבות.

שימוש בטסיות עשירות בפיברין (PRF)

שימוש בטסיות עשירות בפיברין במהלך הניתוח ולאחריו מסייע להאיץ את תהליך הריפוי על ידי עידוד צמיחה ושיקום של הרקמות. PRF מקטין את זמן ההחלמה ומפחית את הסיכון לדלקות וזיהומים.

תפרים מיוחדים

שימוש בתפרים איכותיים וזעירים לאחר העקירה מבטיח סגירה מירבית של הפצע, מקטין את הסיכון לזיהומים ומסייע לריפוי מהיר יותר.

מיומנות רופא ודימות ואבחון מתקדם

מיומנות הרופא ושימוש בטכניקות דימות ואבחון מתקדם כגון צילום CBCT וסריקות תלת ממדיות מאפשרים תכנון מדויק של ההליך, מה שמבטיח בטיחות מקסימלית ומינימום סיכונים.

טכניקות מתקדמות לעקירות מורכבות

במקרים של עקירות מורכבות או שיניים כלואות נעשה שימוש בשיטות מתקדמות ועזרים טכנולוגיים על מנת להבטיח עקירה יעילה ופחות טראומטית. טכניקות אלה מקטינות את הסיכון לפגיעה בעצב המנדיבולרי ולהתפתחות סיבוכים.

טיפול בסדציה מתונה לחרדתיים

עבור מטופלים החוששים מההליך הכירורגי או אלו הסובלים מחרדה דנטלית, ניתן להשתמש בסדציה מתונה, המאפשרת להם לעבור את הטיפול במנוחה ובנוחות. סדציה מתונה מבוקרת משפרת את חוויית המטופל ומפחיתה את תחושת החרדה.

סיכום

השיפור המתמיד בטכנולוגיות ובהליכים הכירורגיים משפר בצורה משמעותית את תוצאות עקירת שן הבינה התחתונה, מצמצם את הסיכונים ומבטיח תהליך החלמה מהיר ונוח יותר למטופלים. השילוב של לייזר, מכשירי חיתוך מתקדמים, מיקרוסקופים דנטליים, טסיות עשירות בפיברין וטכניקות עקירה מתקדמות מעלה את רמת הדיוק והבטיחות בהליכים אלו.

ד"ר אריאל סביון
ד"ר אריאל סביון

ד״ר אריאל סביון רופא שיניים מעל 15 שנה, בעל תואר מאסטר כפול (גרמניה) במדעי הלייזר ומדעי האימפלנטולוגיה (שתלים דנטליים). משמש כמנהל רפואי של תאגיד שיניים ״סביון מדיקל סנטר בע״מ. בעלים של מועדון לימודי יוקרתי master_ implant, המכשיר רופאי שיניים בתחומים שונים. מדריך מוסמך היחידי בארץ של World Clinical Laser Institute בתחום מדעי הלייזר ברפואת שיניים בישראל. ד״ר סביון, מוביל דעה של חברות מובילות בארץ ובעולם, חוקר ומרצה בינלאומי בתחום רפואת שיניים בלייזר, רפואת חניכיים ושתלים דנטליים.

לפרטים נוספים וקביעת תור צרו קשר עוד היום

10 טיפים לציפויי חרסינה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​