סוגי שתלים לשיניים: הבדלים, הליך הניתוח ובחירת שתל

שתף דף זה
שתלים דנטליים
תוכן עניינים

אודות כותב המאמר ד״ר אריאל סביון

ד״ר אריאל סביון רופא שיניים מעל 15 שנה, בעל תואר מאסטר כפול (גרמניה) במדעי הלייזר ומדעי האימפלנטולוגיה (שתלים דנטליים).

משמש כמנהל רפואי של תאגיד שיניים ״סביון מדיקל סנטר בע״מ. בעלים של מועדון לימודי יוקרתי master_ implant, המכשיר רופאי שיניים בתחומים שונים.

מדריך מוסמך היחידי בארץ של World Clinical Laser Institute בתחום מדעי הלייזר ברפואת שיניים בישראל.

ד״ר סביון, מוביל דעה של חברות מובילות בארץ ובעולם, חוקר ומרצה בינלאומי בתחום רפואת שיניים בלייזר, רפואת חניכיים ושתלים דנטליים.

ד"ר אריאל סביון

במאמר זה נדון על

אדם הסובל ממחסור בשיניים סובל מבעיות רבות. הוא לא יכול ללעוס את האוכל, הוא מתבייש לחייך, לעיתים הוא גם סובל מכאבים ומובן שהביטחון העצמי שלו נפגע עקב כל זה. ישנם מגוון סוגי שתלים דנטליים לשיניים המהווים כיום פתרון מושלם לכל הבעיות של חוסר בשיניים כאשר התוצאה מדמה ממש את הדבר המקורי והאמיתי. השתלים הדנטליים נראים וגם מתפקדים ממש כמו שיניים אמתיות וטבעיות.

שוק השתלים הדנטליים הולך ומתפתח כאשר בישראל לבד יש לנו כיום מעל חמישים סוגים של שתלים. ההבדלים ביניהם לא ממש דרמטיים. הם ניכרים בעיקר בעיצובים של סליל הבורג כמו גם בציפויים שלו ובצורות שלו. שתל שאושר על ידי משרד הבריאות יענה בדרך כלל על ההגדרה ועל הדרישה כך שאין עניין להעדיף סוג אחר על פני אחרים.

על כל זאת ועוד, בכתבה שהכנתי לכם >>

ממה עשוי שתלים בשיניים?

השתלים המודרניים עשויים מטיטניום שעבר טיפול כימי מיוחד כדי לשפר את התאמת וקליטת השתל בעצם, תהליך הנקרא אוסטאואינטגרציה.
אחד החידושים הגדולים של השתלים שכיום הם מיוצרים כך שפני השטח שלהם מחוספסים. המשטח המחוספס מאפשר מגע טוב יותר בין השתל לעצם, וכתוצאה מכך תהליך הריפוי הוא מהיר יותר.

אל תפספסו את הכתבה המפורסמת שלנו 10 טיפים לפני שאתם עוברים השתלת שיניים

כיצד מתבצע הליך של השתלת שיניים?

שלב טרום ניתוח

  1. מטופל מבצע צילום סיטי (תלת מימדי) באזור שמיועד להשתלה. במרפאה, מבוצעת סריקה אינטרא אורלית ע״י סורק (מטבע דיגיטלי). השימוש בצילום סיטי ובסד כירורגי נועד כדי למנוע נזקים לעצבים ועורקים של הלסת התחתונה כמו גם למבנה הפנים ועצמות הלסת באופן כללי וגם חוסך זמן ניתוח וסטרס של הרופא והמטופל.
  2. לאחר בדיקת עובי העצם הקיימת בלסת (יש צורך בצילום סיטי) ניתן לשקול את אופן ביצוע ההשתלה (עם פתיחת מתלה או ללא פתיחת מתלה). ניתן לבצע השתלה ללא חתכים וללא תפרים באמצעות סד כירורגי מדריך במקרים המתאימים.
  3. בתוכנת עיצוב exocad מבוצעת התאמה מדוייקת בין צילום סיטי לבין סריקה של הרקמות, לצורך ביצוע סד כירורגי מדריך מונחה מחשב. במחשב, מתוכנן מראש השתל הדנטלי הכולל: שם החברה, סוג השתל, קוטר, אורך ומיקום השתל.
  4. לאחר עיצוב הסד הכירורגי, בלחיצת כפתור, הקובץ המעוצב נשלח להדפסה בתלת מימד.

שלב הניתוח

  1. בדיקת התאמה של הסד הכירורגי שהודפס והוכן מראש (שבלונה עם פתח לקידוח מדוייק).
  2. הכנה של הלסת והרדמה מקומית: קידוח דרך סד כירורגי ורקמת חניכיים (ללא הרמת מתלה) או קידוח דרך סד כירורגי לאחר הרמת מתלה וחשיפת העצם. אזור הקדח למעשה נועד כדי לאפשר את נתיב הכניסה עבור בורג הטיטניום. הבורג יהפוך להיות הבסיס ותחליף של שורש שן.
  3. הצבת השתל – לצורך כך יש להרחיב את הקדח לפי קוטר השתל כדי לאפשר החדרה של השתל בצורה חלקה. על השתל מבריגים בורג כיסוי או כיפת ריפוי או מבנה מיידי. בורג כיסוי נועד למנוע מהחניכיים לסגור את פתח ההברגה של השתל. בהמשך אמור השתל להחזיק את כתר השן שיורכב עליו בצורה קבועה ויציבה. ההכנות לקראת ההשתלה הינן משמעותיות מאוד לגבי הביצוע וההצלחה שלו.
  4. כתר זמני – ההחלמה לאחר ההשתלה נמשכת מספר שבועות עד מספר חודשים. מספר חודשים לאחר ההשתלה יסיר הרופא את המכסה המגן ויבריג במקומו כתר זמני. המטרה היא לגרום לחניכיים להסתדר בצורה הרצויה סביב השן.
  5. כתר קבוע – כאשר החניכיים יגעו לצורה הסופית, יוסר הכתר הזמני ובמקומו יונח הכתר הקבוע. רצוי כתר זירקוניה או מתכת אצילה לצורך שמירה על בריאות החניכיים סביב השתל.

בסרטון: השתלת שיניים ממוחשבת  – ד"ר אריאל סביון >>

יכול לעניין אתכם גם: 10 יתרונות להשתלת שיניים בסוגי לייזר שונים

איזה סוגי שתלים יש?

סוג השתליתרונותהערות
שתלים אנדוסטאלייםהיתרונות כוללים אחוזי הצלחה גבוהים, עמידות והתאמה לרוב המטופלים.הם דורשים נפח עצם מספיק ועשויים לדרוש הליך כירורגי דו-שלבי אם יש צורך באינטגרציה של העצם.
שתלים subperiostealניתוח פחות פולשני ויכולת לתמוך בשתלים גם עם עצם מוגבלת.עשויים להיות פחות יציבים מאשר שתלים אנדוסטליים ויכולים להיות בעלי סיכון גבוה יותר לסיבוכים
שתלי All-on-4 – All-on-6:זמן טיפול מופחת, עלות-תועלת, ויכולת להימנע מהשתלת עצם במקרים מסוימיםההצלחה תלויה בתכנון טיפול קפדני. הפרוטזה עלולה להזדקק להתאמות תקופתיות.
שתלים זיגומטיים – משמשים במקרים עם אובדן עצם חמור בלסת העליונה. הימנעות מהשתלת עצם מקיפה ומתן יציבות לשיניים תותבותדורשים הכשרה מיוחדת, וההליך הכירורגי מורכב.
השתלות העמסה מיידית – הנחת השתל מיד לאחר עקירת השןקיצור זמן הטיפול, שמירה על רקמת העצם והחניכיים ושיפור האסתטיקהדורשים בחירה קפדנית של מקרה ויציבות ראשונית מספקת להצלחה.
מיני שתלים – קוטר קטן יותר משל שתלים מסורתיים. פחות פולשני, ריפוי מהיר יותר ועלות נמוכה יותרסיכון גבוה יותר לסיבוכים, וייתכן שלא יתאימו לפתרונות ארוכי טווח.
שתלי פלטופ – בעלי תמוכה (Abutment) שטוחה בחלק העליון של הקישור.שיפור היציבות והתמיכה. האזור השטוח מאפשר הצמדה בטוחה יותר של התותב, ומפחית את הסיכויים לתנועה או התרופפות לאורך זמןשתלי פלטופ יעילים במיוחד במקרים בהם יש מקום מוגבל או תמיכת עצם לא מספקת.

מהו שתל דנטלי?

שתל דנטלי עשוי מטיטניום וצורתו היא בורגית או צילינדר. שתל דנטלי מהווה תחליף לשורש שן. השתל מוחדר ללסת לאחר קידוח עם מקדחים בקטרים שונים, ונקלט ע״י העצם – אוסאטואינטגרציה. לאחר המתנה בין 3-6 חודשים ניתן להבריג על ראש השתל מבנה העשוי מטיטניום ועליו להתקין כתר חרסינה.

תווי תקן של שתלים בשיניים

כאמור יש חברות רבות המייצרות שתלים. כפי שכבר ציינו אי אפשר לומר שיש העדפה לסוג אחד של שתל על פני סוג אחר. עם זאת תמיד חשוב לשים לב כי השתלים שאתם רוכשים עומדים בתו התקן וכי הם קבלו את האישורים מטעם משרד הבריאות.
בישראל עושים שימוש ב –

  1. שתלים ישראליים – השתלים הללו עומדים כמובן בתו התקן הישראלי ולעיתים יש להם גם תו תקן אמריקאי או אירופאי.
  2. שתלים אמריקאיים – שתלים אלו הם בעלי תו תקן אמריקאי שבדרך כלל הוא נחשב כתו התקן הכי מחמיר שיש. לשתלים אלו יש לרוב גם תו תקן ישראלי.
  3. שתלים אירופאיים – שתלים אלו הם בעלי תו תקן אירופאי וכן ברוב המקרים גם תו תקן ישראלי.

שתלים קצרים למחוסרי עצם

איך לדעת איזה סוג שתל מתאים לי?

כאשר אנחנו באים לבחון את סוגי שתלים דנטליים הקיימים, חשוב לשים לב כי לכל אחד וגם לכל שן אצל כל מטופל בפני עצמו יש את הדרישות שלו. כלומר המידה המדויקת והייחודית, הצורה של השתל , העיצוב שלו, החומר שממנו הוא עשוי וכן הלאה.
לא תמיד אנחנו יכולים לבחור בעצמנו על פי הטעם שלנו את הצורה או הסוג של השתל. כי השתל אמור להתאים למבנה הפה ולצורה של הלסת כמו גם לכמות העצם המצויה בה.
לרוב השיקולים שמנחים את הבחירה בשתל כוללים את הפרמטרים הבאים –

  • גיל המטופל
  • המצב הרפואי שלו
  • כמות השתלים הנדרשת
  • סוג השיקום הנדרש
  • צורת הפיזור של התשלים בלסת
  • ועוד…

חשוב לזכור כי השתלת שיניים זה דבר מאוד מורכב ויש בתהליך גם סיכונים לא פשוטים. כמו פגיעה בעצב הלסת, דחייה של השתל, סיכון להתפתחות זיהומים וכן הלאה. אז נכון שלרוב ההשתלה מסתיימת באופן מוצלח ללא כל תופעות לוואי. עם זאת חייבים להיות מודעים לכל זה על מנת שהטיפול כולו וההשתלות ייעשו בצורה מדויקות ומושלמת.

גשר חרסינה מודבק ע״ג שתלים
גשר חרסינה מודבק ע״ג שתלים

מה זה השתלת שיניים ממוחשבת?

השתלת שיניים ממוחשבת (או השתלה מונחית-מחשב), מתייחסת לשימוש בטכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת ובתוכנות מחשב לתכנון וביצוע מיקום מדויק של השתלות שיניים. זה כרוך בשילוב של טכניקות עיצוב בעזרת מחשב (CAD) וייצור בעזרת מחשב (CAM) בתהליך הטיפול בהשתלות שיניים.

הליך השתלת שיניים ממוחשב כולל בדרך כלל את השלבים הבאים:

  • הדמיה דיגיטלית: טכנולוגיות הדמיה מתקדמות, כגון סריקות קונוס-אלום ממוחשבת (CBCT) או סורקים תוך-אורליים, משמשות ללכידת תמונות תלת-ממד מפורטות של מבנה הפה של המטופל. תמונות דיגיטליות אלו מספקות תצוגה מקיפה של מקום ההשתלה, כולל מבנה העצם, השיניים הסמוכות ורקמות הרכות.
  • תכנון טיפול וירטואלי: התמונות הדיגיטליות מיובאות לתוכנה מיוחדת המאפשרת לרופא השיניים לתכנן באופן וירטואלי את מיקום השתל. התוכנה מנתחת את המבנים האנטומיים ועוזרת לקבוע את המיקום, הזווית והעומק האופטימליים להנחת השתל. התוכנה לוקחת בחשבון גורמים כמו צפיפות עצם, קרבת עצבים ושיקולים אסתטיים.
  • יצירת מדריך סד כירורגי מסיליקון: בהתבסס על תוכנית הטיפול הוירטואלית, מכינים סד כירורגי תלת מימד מסיליקון. המדריך הוא אישי ומתאים רק לשיני מטופל ספציפי ומנחה את רופא השיניים במהלך ההשתלה. 
  • הנחת שתלים מודרכת: במהלך הניתוח בפועל מניחים את מדריך הסד הכירורגי על שיני המטופל, וזה ינחה את רופא השיניים היכן בדיוק להניח את  השתל. 

טכנולוגיית השתלת השיניים בעולם

טכנולוגיית השתלות השיניים התקדמה משמעותית בשנים האחרונות, והביאה חידושים שונים המשפרים את תכנון הטיפול, הדיוק והתוצאות. שלוש ההתפתחויות הבולטות בטכנולוגיית השתלות השיניים הן: הדמיה דיגיטלית, הנחת שתלים מונחי-מחשב, ושימוש בהדפסת תלת מימד ליצירת רכיבי שתלים:

  1. הדמיה דיגיטלית: ממלאת תפקיד מכריע בתכנון השתלות שיניים. זה כרוך בשימוש בטכנולוגיות הדמיה מתקדמות כגון סריקות קונוס-אלום ממוחשבת (CBCT), או סורקים תוך-אורליים ליצירת תמונות תלת-ממד מפורטות ביותר של מבני הפה של המטופל. תמונות דיגיטליות אלו מספקות מבט מקיף על מבנה העצמות, השיניים והרקמות הרכות של המטופל, ומאפשרות הערכה ומדידה מדויקת של מקום ההשתלה. הדמיה דיגיטלית מסייעת בקביעת המיקום והזווית האידיאלית של השתל, ומבטיחה תוצאות פונקציונליות ואסתטיות מיטביות.
  2. הנחת שתלים מונחית-מחשב: טכניקה המשתמשת בהדמיה דיגיטלית ותוכנות מחשב כדי לתכנן את המיקום המדויק של שתלים דנטליים. התהליך כולל ייבוא של תמונות דיגיטליות של המטופל לתוכנה ייעודית, המאפשרת לרופא השיניים לתכנן באופן וירטואלי את ביצוע השתל. התוכנה מנתחת את המבנים האנטומיים, מזהה את המיקום האופטימלי לשתל ויוצרת מדריך או תבנית כירורגית. מדריך זה מסייע במהלך ניתוח ההשתלה בפועל, ומבטיח את הנחת השתלים בדיוק גבוה. הנחת שתלים מונחית-מחשב משפרת את יכולת הניבוי, מפחיתה את הסיכון לשגיאות ומאפשרת ריפוי מהיר יותר.
  3. הדפסת תלת מימד של רכיבי שתלים: טכנולוגיית הדפסת תלת מימד חוללה מהפכה בייצור רכיבי השתלים הדנטליים. עם הדפסת תלת מימד, ניתן לייצר רכיבי שתלים מותאמים אישית, ושחזורים זמניים, בדיוק ויעילות יוצאי דופן. התהליך כולל יצירת מודל דיגיטלי של רכיב השתל הרצוי, ושימוש בחומרים מיוחדים להדפסת האובייקט הפיזי בתלת-מימד. הדפסה תלת מימדית מאפשרת ייצור רכיבי שתלים מדויקים במיוחד וספציפיים למטופל, ומשפרת את ההתאמה, התפקוד והאסתטיקה של השיקום הסופי. היא גם מציעה זמני אספקה מהירים יותר וגמישות רבה יותר בייצור עיצובי שתלים מורכבים.

כמה זמן שתלים דנטליים יכולים להחזיק מעמד?

שתל דנטלי מקבל שבע שנות אחריות לשיקום ועשרים שנה אחריות על השתל עצמו. הנתונים הללו בהחלט מעידים על האיכות ועל היציבות של השתלים כי אם זה לא היה כך, רופאי השיניים לא היו עומדים מאחורי הבטחה מרשימה שכזו.
ברוב המקרים השתל יחזיק מעמד הרבה מעבר לעשרים שנה אך זאת רק אם ההשתלה אכן נעשתה כמו שצריך והמטופל מקפיד על היגיינת הפה.

עשוי לעניין אותך:  טיפול בלייזר בביצוע שתלים דנטליים - ד״ר אריאל סביון

השתלה דנטלית או שימור השן

למרות התפתחות השתלים בעולם, עדיין שום שתל בעולם לא יכול להוות תחליף ראוי לשן הטבעית של האדם. פרסנו לפניכם את השיקולים בעד ונגד לפני קבלת החלטה בביצוע השתלה דנטלית.

  • לשן הטבעית, יש מנגנון ייחודי (ליגמנט פריודונטלי) המשמש כ״בולם זעזועים״ בזמן הלעיסה המרכך את כוחות הלעיסה, לעומת זאת, השתל הדנטלי, במקרים של עומס יתר, יגרום לכישלונו בגלל העדר ״בולם זעזועים״.
  • מטופלים עם מחלת חניכיים מתקדמת, בהם אחוזי כישלון השתלים גבוהה יותר בגלל חיידקי גרם נגטיב (לא אוהבי חמצן) ותאי המאכסן. מטופל חייב לדעת שעקירות שיניים בעטיו של מחלת חניכיים והשתלת שתלים דנטליים לא תהווה פתרון עבורו לטווח ארוך של שנים.
  • פציינטים עם הגיינה אורלית ירודה, וצחצוח לקוי ו/או לא נכון, יהוו סיכון גבוה יותר לכישלון השתלים בגלל העדר מנגנון של הליגמנט פריודונטלי שיש בשן הטבעית, ואיתה הופעת מחלת פריאימפלנטיטיס, וכישלון השתל המלווה לעיתים בספיגת עצם מואצת.
  • עלות גבוהה של השתלים במקרים בהם חסרים כמה שיניים, אבל במטופל מבוצע טיפול יתר מכל מיני שיקולים לא מקצועיים ואי מודעותו לחשיבות של השיניים הטבעיות אשר נעקרו בקלות דעת.
  • השתלה דנטלית יכולה להיות תהליך ארוך ומסורבל מכל מיני סיבות. לעיתים בגלל אי מיומנות רופא, בגלל השתלה לא נכונה יגרום לכישלון השתלים, או בגלל אי ביצוע תכנון מקדים בתוכנת תלת מימד ו/או בדיקה של כל האופציות התכנוניות האפשריות. נוסף לכך, ללא בדיקה מדוקדקת יכולה לגרום לפגיעה בסטרוקטורות אנטומיות בגלל חוסר ריכוז ו/או ניסיון קליני דל ו/או חיסכון בשלבי עבודה ו/או אי ביצוע צילום סיטי.
  • שימוש בשתלים דנטלים עם פני שטח לא נקיים או סטריליים, ו/או השתלת שתלים שלא עומדים בתקן של משרד הבריאות, מהווים לכישלון השתל בגלל אי חיבור של העצם על פני שטח של השתל.

בתמונה: שיקום מוברג באמצעות גשר זירקוניה ע״ג חלקי על שיקום הפה מהווה פקטור מרכזי בשימור השתלים הדנטליים.

שיקום מוברג באמצעות גשר זירקוניה ע״ג חלקי על שיקום הפה מהווה פקטור מרכזי בשימור השתלים הדנטליים ניתן לראות בתמונה בצד ימין ניתן להתרשם מעובי החניכיים ופיזור נכון של שתלים דנטליים. בתמונה בצד שמאל, ניתן להתררשם מהדבקת כתרים בודדים ע״ג שיניים קדמיות ומסירת גשר מוברג ע״ג חלקי על ללא דבק.

השתלה העמסה מיידית לעומת השתלה והעמסה מאוחרת

כיום, בעטיו של שיווק אגרסיבי מבטיחים הכל ביום אחד, ו/או בשעה אחד ו/או בחצי שעה ו/או בעשר דקות. מטופלים מקבלים מחירים אטרקטיביים הכוללת פריסה לחמש שנים ו/או לעשר שנים, הנחות ואפילו שתלים בחינם בשיווק של אחד פלוס אחד.

אך האם המטופל עצר לרגע, והבין באמת את היתרונות והחסרונות בהשתלה דנטלית. השוק הדנטלי בארץ פרוץ, ללא רפורמה רצינית כפי שקורה במדינות מתוקנות בעולם, ללא פיקוח באמת. המטופל מבולבל ולא חוקר דיו על מנת לקבל החלטה מושכלת.

פרסנו לפניכם את השיקולים בהשתלה והעמסה מיידית לעומת השתלה והעמסה מאוחרת.

  • מחקרים מראים שביצוע העמסה מיידית ביום של ההשתלה עלולה להגביר את הסיכון באי קליטת השתל הדנטלי. השתלה, והעמסה מיידית מפעילה כוחות לעיסה על השתלים וזאת עוד לפני שהם הספיקו לעבור אינטגרציה בעצם. הפעלת השתל ביום ההשתלה עלול לגרום לתזוזת השתל ועלולה לחבל באינטגרציה ולהביא לכישלון השתל.
  • ביצוע השתלה מיידית במקרים לא מתאימים כמו לאחר עקירת שן עם ספיגת עצם ו/או לאחר תהליך דלקתי נרחב, עלול לגרום להרס גדול יותר של העצם ולהביא לכישלון השתל. בעקבות זאת תהליך ההשתלה יתארך ועלות הטיפול תהייה גבוהה יותר.
  • עצם עם איכות ירודה ו/או בעצם לא מספקת לא ניתן יהיה לבצע השתלה מיידית, ויהיה צורך בהשתלת עצם והמתנה והשתלה עתידית.
  • מטופלים עם חריקות שיניים השתלה והעמסה מיידית אינה מתאימה כי, החריקה תגרום להפכלת כוחות חזקים, לתזוזה, ולכישלון השתלים.
  • באזור של שיניים אחוריות רצוי לא לבצע השתלה והעמסה מיידית בגלל כוחות לעיסה חזקים.
  • בשיניים קדמיות כן מתאימה השיטה של השתלה והעמסה מיידית שכן תפקיד אסתטי משחק תפקיד מרכזי וגם כוחות הלעיסה באזור זה חלשים יחסית לאזור האחורי.

מה זה שתלים ביום אחד?

השתלת שיניים ביום אחד מציעה פתרון נוח וחוסך זמן להחלפת שיניים חסרות. בשיטה זו מבצעים באותו יום את העקירות, את התקנת השתלים ואת הנחת הגשר הזמני. התקנת הכתרים תתבצע כעבור חודשיים – שלושה בהתאם לריפוי. זמן ההחלמה הוא מספר ימים, והתוצאות ארוכות טווח וקבועות. יתרה מכך, זה בדרך כלל חסכוני יותר בהשוואה להשתלות שיניים מסורתיות. השיטה מתאימה במיוחד לאנשים עם זמן מוגבל הסובלים ממחלת חניכיים, עששת או אובדן שיניים. 

שתלים בשיניים לילדים

טיפול שיניים באופן כללי אצל ילדים האו משהו הרבה יותר מורכב ולעיתים גם טראומתי. מסיבה זו קשה להשיג שיתוף פעולה מצד הילד בביצוע פעולות כירורגיות לצורך השתלת שיניים. עם זאת, כאשר יש מצב של חוסר בשיניים, אפשר בהחלט לבצע שתלים דנטליים בדיוק כמו אצל אדם מבוגר. השתלים לרוב יעמדו כל אחד בפני עצמו על מנת שהלסת תוכל להמשיך לצמוח ולהגיע למבנה המדויק שלו כפי שהוא צריך להיות.

קראו גם: חוששים מהשתלות שיניים? נסו לייזר

שיטת השתלה ALL ON 4 /ALL ON 6

השתלה All on 4 – שיטה המבוססת על התקנת 4 שתלים מוטים והעמסה של תותבת מוברגת עם 14 שיניים. השיטה זולה יחסית וקורצת לאותם מטופלים שמחפשים לבצע טיפול ״הכל כלול״ ואינם באמת יודעים את חסרונות השיטה.

השיטה מתאימה כאשר יש אובדן עצם משמעותי של הלסת, ולא ניתן לבצע השתלת עצם נרחבת. כדי למקסם את סיכויי ההצלחה מחדירים 4 שתלים בזוית קיצונית של 45 מעלות ועליו מבריגים תותבת עם 14 שיניים.

הסיכון בשיטה שאם שתל אחד נכשל כל העבודה נכשלת והיה צורך בביצוע שתל חוזר תותבת מוברגת חדשה. יתרה מזאת השיטה לא מתאימה במקרים של הפעלת כוחות רבים וחזקים על התותבת שכן השתלים הינם שתלים מוטים ומותקנים בזוית. ֿ

שיטה של All on 6 – שיטה של החדרת שישה שתלים בזוית, ועקיפת סטרוקטורות אנטומיות כמו סינוסים, והתקנת 10-12 כתרי חרסינה ע״ג שתלים. במידה ושתל נכשל ניתן להישאר עם 5 שתלים.

יתרונות השתלת שיניים על פני אפשרויות אחרות:

השתלות שיניים מציעות מספר יתרונות על פני אפשרויות אחרות של שיקום שיניים:

  • פונקציונליות משופרת: שתלים דנטליים נועדו לתפקד ולהרגיש כמו שיניים טבעיות. הם מספקים בסיס יציב ובטוח לנשיכה וללעיסה, ומאפשרים למטופלים ליהנות מהמאכלים האהובים עליהם ללא הגבלות. שלא כמו תותבות או גשרים נשלפים, השתלים אינם מחליקים או זזים, ומספקים נוחות וביטחון משופרים בזמן דיבור או אכילה.
  • פתרון לטווח ארוך: שתלים דנטליים הם פתרון עמיד לשיניים חסרות. עם טיפול ותחזוקה נאותים, שתלים יכולים להחזיק מעמד לכל החיים. אפשרויות שיקום אחרות, כגון שיניים תותבות וגשרים, עשויות לדרוש החלפה או התאמה לאורך זמן.
  • שימור עצם הלסת: כאשר שן אובדת, עצם הלסת הבסיסית עלולה להידרדר עם הזמן. שתלים דנטליים ממריצים את עצם הלסת באמצעות תהליך הנקרא אוסאואינטגרציה, מקדמים את צמיחת העצם ומונעים אובדן עצם, מה שעוזר לשמור על הצורה הטבעית של הלסת ומבנה הפנים, על בריאות הפה והאסתטיקה.
  • אסתטיקה משופרת: שתלים דנטליים מספקים מראה טבעי ואסתטי. כתר השתל עוצב בהתאמה אישית לצבע, לצורה ולגודל של השיניים שמסביב, ויוצר חיוך טבעי. שתלים גם מבטלים את הצורך בתותבות נשלפות או אבזמים גלויים, ומשפרים את האסתטיקה הכללית של הפנים.
  • שימור שיניים סמוכות: בניגוד לגשרים דנטליים מסורתיים, המחייבים ליטוש שיניים סמוכות כדי לתמוך בשיקום, שתלים דנטליים אינם מסתמכים על שיניים שכנות לתמיכה. המשמעות היא שהשלמות והבריאות של השיניים הסמוכות נשמרות, שכן הן נותרות ללא נגיעה ולא מושפעות משיקום השתל.
  • תחזוקה קלה: שתלים דנטליים קלים לתחזוקה, בדומה לשיניים טבעיות. צחצוח שיניים קבוע, שימוש בחוט דנטלי וביקורת שגרתית אצל רופא השיניים הם כל מה שנדרש כדי לשמור על השתלים נקיים ובריאים. אין צורך בפתרונות ניקוי מיוחדים או דבקים, כמו עם תותבות.

התוויות נגד השתלות דנטליות

  • חולים עם מחלות ממאירות הנמצאים בעיצומו של טיפול כימוטרפי.
  • מטופלים עם סוכרת לא מאוזנת הגורמת לעיכוב של תהליל ריפוי בגוף ועלול לפגוע בתהליך לריפוי של ההשתלה.
  • נוטלי תרופות (ביספוספונטים) לטיפול באוסטאופורוזיס כמו פוסלאן. נטילת תרופות עלולה להיווצר תופעות לוואי חמורה של נמק לסתות.
  • מטופלים עם אי מודעות להגיינה אורלית והזנחה כללית.
  • מטופלים שמעשנים מעל קופסת סיגריות ביום יהוו סיכוי גבוהה לכישלון השתלים.

ד״ר סביון אריאל בעל מרפאה פרטית בראשון לציון המתמקדת בטיפולי שיניים / טיפול במחלות חניכיים בלייזרים תחת המיקרוסקופ דנטלי. ד״ר סביון דוגל בגישה מיקרו כירורגית זעיר-פולשנית.

יתרונות השתלת שיניים ב״סביון מדיקל סנטר״

ד״ר אריאל סביון רופא שיניים משנת 2007, בעל תואר M.Sc מאסטר כפול (גרמניה) עם התמחות במדעי הלייזר ומדעי האימפלנטולוגיה (שתלים דנטליים) ברפואת שיניים.  בעל דרגת MASTERSHIP ב- World Clinical Laser Institute,  משמש כמנהל רפואי של תאגיד שיניים ״סביון מדיקל סנטר בע״מ. בעלים של מועדון לימודי Master Implant שמקדמת את תחום השתלות שיניים בלייזר. חבר הנהלה במועדון לימודי Microscopic Dental Club שמקדמת את תחום המיקרוסקופיה בארץ ובעולם. חוקר ומוביל דעה בתחום הלייזר הדנטלי והשתלות שתלים, יועץ לחברות דנטליות בינ״ל, בעל ניסיון נרחב בהרצאות בכנסים וקורסים בארץ ובעולם.

בסביון מדיקל סנטר מתבצעות השתלות שיניים ברמה המקצועית והמתקדמת ביותר בשילוב של מיקרוסקופ דנטלי, סוגי לייזרים עם אורכי גל שונים,  הדמייה של CBCT,  סד כירורגי מונחה מחשב מתוכנן מראש, עם דגש על אסתטיקה בגמר הטיפול. 

שימוש במיקרוסקופ דנטלי מאפשר טיפול בגישה מיקרו-כירורגית שמפחית בצורה דרסטית את הנפיחות, כאבים ו/או אי-נוחות לאחר הניתוח. בדיקה מיקרוסקופית נועדה לאבחן את איכות ועובי החניכיים סביב שתלים דנטליים עתידיים, כדי למזער או למנוע מחלת שתלים או כישלון שתלים דנטליים.  אבחון וטיפול מפורטים במצבי פה, ומשפר את תוצאות הטיפול הכוללות.

ד"ר סביון מבצע השתלות דנטליות מונחות מחשב המתוכננות בקפידה, המאפשרת הנחת שתלים ופיזורן בלסת בצורה מדויקת. גישה מתקדמת זו מבטיחה מיקום מיטבי של השתלים, שיפור אחוזי ההצלחה ויציבות השחזורים לאורך זמן.

הליכי השתלה מונחי-מחשב ממזערים את הסיכון לטעויות ולסיבוכים כירורגיים. השימוש בתכנון דיגיטלי ותבניות ניתוח מונחות מאפשר לד"ר סביון להבטיח את רמת הבטיחות הגבוהה ביותר במהלך ההשתלה. ניתוחים מונחי-מחשב מאפשרים לייעל ולקצר את תהליך הטיפול, מפחיתים את מספר הפגישות הנדרשות, וחוסכים זמן ומאמץ למטופלים.

השתלים בהם משתמש ד"ר סביון הם איכותיים ביותר (שתלי PREMIUM), של חברות גדולות בעלות שם עולמי, כשהוא מוודא שכל שתל עומד בתו התקן הנדרש.

השתלות שיניים במרכז הרפואי ד"ר סביון נועדו לספק תוצאות בעלות מראה טבעי. המיקום המדויק, והשחזורים המותאמים אישית, מביאים לחיוך אסתטי שמתמזג בצורה חלקה עם השיניים הטבעיות של המטופל.

איך לבחור מרפאה להשתלת שיניים?

  • הכישורים והניסיון של רופא השיניים: חפשו מרפאה עם רופאי שיניים בעלי הכשרה וניסיון מיוחד בהשתלות דנטליות. בדקו את ההסמכות, תעודות הכשרה וכד' שהם מחזיקים. 
  • המוניטין של המרפאה וביקורות המטופלים: חקרו את המוניטין של המרפאה, קראו ביקורות מקוונות ועדויות של מטופלים קודמים. ביקורות חיוביות ושביעות רצון גבוהה של המטופלים הם אינדיקטורים למרפאה בעלת מוניטין שמספקת טיפול איכותי. 
  • טכנולוגיה ומתקנים: קחו בחשבון את הטכנולוגיה והמתקנים של המרפאה. חפשו מרפאה המשתמשת בציוד חדיש, בטכנולוגיית הדמיה מתקדמת ובמערכות הנחת שתלים מונחות-מחשב. טכנולוגיה עדכנית יכולה לשפר את הדיוק, היעילות והתוצאות של הליכי השתלות שיניים.
  • מגוון שירותים: מרפאה מקיפה צריכה להציע קשת מלאה של טיפולים הקשורים לשתל, לרבות ייעוץ, אבחון, תכנון טיפול, הנחת שתלים ושיקום. זה מבטיח שניתן לטפל בכל ההיבטים של מסע ההשתלה במקום אחד.
  • עלות ואפשרויות מימון: בררו את העלות הכוללת של הטיפול, כולל כל הליכים נוספים או שחזורים. בנוסף, בדקו אם המרפאה מציעה אפשרויות מימון או מקבלת ביטוח שיניים, מה שיהפוך את הטיפול למשתלם יותר.
  • טיפול ותקשורת בחולים: העריכו את רמת הטיפול והתקשורת  עם המטופלים. מרפאה טובה צריכה לתת עדיפות לנוחות המטופל, להתייחס לכל דאגה או שאלה, ולספק הסברים ברורים על תהליך הטיפול.
ד"ר אריאל סביון
ד"ר אריאל סביון

ד״ר אריאל סביון רופא שיניים מעל 15 שנה, בעל תואר מאסטר כפול (גרמניה) במדעי הלייזר ומדעי האימפלנטולוגיה (שתלים דנטליים). משמש כמנהל רפואי של תאגיד שיניים ״סביון מדיקל סנטר בע״מ. בעלים של מועדון לימודי יוקרתי master_ implant, המכשיר רופאי שיניים בתחומים שונים. מדריך מוסמך היחידי בארץ של World Clinical Laser Institute בתחום מדעי הלייזר ברפואת שיניים בישראל. ד״ר סביון, מוביל דעה של חברות מובילות בארץ ובעולם, חוקר ומרצה בינלאומי בתחום רפואת שיניים בלייזר, רפואת חניכיים ושתלים דנטליים.

לפרטים נוספים וקביעת תור צרו קשר עוד היום

10 טיפים לציפויי חרסינה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​